Sääksmäen Kekri 28.10.

13.9.2022

Sääksmäen kekriä vietetään jälleen 28.10. klo 19 Kelhissä.

Parin vuoden tauon jälkeen päästään taas viettämään Sääksmäen Kekriä. Vanha suomalainen syysjuhla, sadonkorjuun ja vuoden vaihtumisen juhla on ollut pohjana niin pyhäinpäivälle kuin joululle, pikkujouluista puhumattakaan. Kekrinä sato on korjattu, aitat täynnä ruokaa, on aika juhlia ja syödä hyvin. Isännät saavat humaltua, se ennustaa hyvää satoa. Sammuminen taas tuo huonon sadon. Sääksmäen Kekrissä pöydät katetaan 28.10. syksyn herkuin. Tarjoilusta vastaa Mallaspidot.

Tarjolla

• Maalaisvihersalaatti -porkkanahilloketta, etikkakurkkua

• Sääksmäenäijän piimäjuustoa & salaattia

• Savustettua muikkua & kermaviiliä

• Vaalea juurileipää, saaristolaisleipää ,voi

• Suolattua porsaanlapaa

• Kermaista kurpitsakastiketta

• Ritvalalaista kuoriperunaa

• Nauris-juurespaistos

 

• Kahvi, haudutettu tee

• Äiteen omppopiiras & vaniljatalkkunaa

 

Ruokajuomat vesi, kotikalja, viini.

 

Hyvän ruuan ja ylensyönnin ohella on tarjolla muutakin. Illan aloittaa loistava Duo Kippura. Vuoden 2022 Sääksmäki-mitalin saaja paljastetaan. Illan päättää lauluyhtye Tuuletar, joka kiertää 10-vuotis kiertueellaan.

Tämä porukka valloittaa maailman!” – Sauli Heikkilä, Kansanmusiikki -lehti

Hurja energia, laulajien uskomaton äänenkäyttö, iskevät beatbox-rytmit sekä omaperäiset sävellykset ja sanoitukset ovat hurmanneet Tuulettaren yleisöt ja kriitikot Suomessa ja maailmalla. Tuulettaren urbaanissa nykymusiikissa kuuluvat trip hop, taidepop, suomalainen ruonolauluperinne ja globaalit musiikilliset vaikutteet.

Tuulettaren odotettu kakkosalbumi Rajatila/Borderline ilmestyi Bafe’s Factorylta toukokuussa 2019 ja levyn tuottajana toimi suomalaisen folk-skenen enfant terrible Pekko Käppi. Levy on saanut ylistäviä arvioita kansainvälisesti sekä korkeita sijoituksia World Music Charts Europe– ja Transglobal World Music Chart– maailmanmusiikkilistoilla. Tammikuun 2019 Etnogaalassa Tuuletar palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla.

Vuonna 2016 ilmestynyt kiitelty debyyttialbumi Tules Maas Vedes Taivaal (Bafe’s Factory) on soinut radioissa ympäri maailman ja valittu Emma-gaalassa vuoden etnoalbumiksi. Loppuvuodesta 2017 levyltä lohkaistu kappale Alku sai maailmanlaajuista huomiota kun HBO:n hittisarja Game of Thrones osti kappaleen ja sijoitti sen 7. tuotantokautensa DVD-traileriin.

Viime aikoina Tuuletar on esiintynyt suurilla festarilavoilla muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Intiassa, Iso-Britanniassa, Unkarissa, Espanjassa, Saksassa, Sveitsissä, Puolassa ja Ruotsissa.

TUULETAR
Venla Ilona Blom – beaxboxing, laulu
Sini Koskelainen – laulu
Johanna Kyykoski – laulu
Piia Säilynoja – laulu
Joonas Saikkonen – äänisuunnittelu

 

Illalliskortti 47 euroa, Sääksmäki-seuran ja Sääksmäen maa- ja kotitalousseuran jäsenet 40 euroa. Tiedustelut ja varaukset info@saaksmaki-seura.fi tai 040 5846510.

Liput ennakkoon, ei ovelta.

Tervetuloa kaikki mukaan !